torstai 14. elokuuta 2014

Pertsa ja Väärä Osoite - Täältä jostakin... (ITULP-001, 1979)



















Täältä jostakin... on äänitetty kahdella nauhurilla lauttasaarelaisessa pommisuojassa ja pommisuojan perukoille yhtye on myös unohdettu. Se on valtava sääli, "Täältä jostakin…" on ihana levy.

Pertsa ja Väärä Osoite seikkailee omaperäisellä tyylillään jossakin suomi-iskelmän, punkin ja folkin välimaastossa. Kappaleet ovat lyhyitä ja hiomattomia, mutta niissä on silti outoa vetovoimaa - levyltä löytyy niin herkkiä rakkauslauluja kuin luonnosmaisia tuokiokuviakin. Laulaja Pertsa Koskelan ääni on omaperäinen, ja levyn simppeliä soitinmaailmaa täydennetään puhaltimien käytöllä.

"Täältä jostakin..." julkaistiin viidensadan kappaleen omakustanteena, jota rahoitti marxilais-leniniläisyydestä ja maolaisuudesta ammentanut Itu-liike. Yhtyeen aattellinen tausta kuuluu myös levyn sanoituksissa - esimerkiksi avauskappale "Muukalainen" käsittelee Itu-filosofiassa keskeistä kysymystä vieraantumisesta. Mutta ei "Täältä jostakin..." mitään komteatteria tai täyttä hipinretkuilua ole. Levyn toiseksi viimeisessä kappaleessa "Kaivopiha-rock" yhtye yltyy kunnon punk-poljentoon.

Kuunnelkaa tämä levy. Ehkä vielä ei ole liian myöhäistä antaa Pertsalle ja kumppaneille näille kuuluvaa arvostusta. Rock tunteen puolesta, kuten kannessa julistetaan.

1. Muukalainen
2. Eräs rakkauslaulu
3. Valmiiksi tapettua aikaa
4. Mä tahdon unohtaa
5. Yön tullessa
6. Tavallisen päivän ilta
7. Pienimuotoinen soittohetki kallion laella sijaitsevassa talossa odotellessa sateen loppumista
8. Voi joka hetki paljon antaa
9. Mistä tunnen maani
10. Tiedätkö
11. Kiskojen laulu
12. Se palaa jo
13. Hidas kuolema
14. Eräs viikonloppu
15. Kaivopiha-rock
16. Hiljainen kaupunkini


0 Comments:

Lähetä kommentti